Ock

Okulumuzda "Sağlıklı Besleniyorum ve Fiziksel Etkinliklerimi Yapıyorum" konulu seminer gerçekleştirildi.

Ock

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okul panomuz öğrencilerimiz tarafından hazırlandı ve engelli yaşam konulu kısa film sınıflarda öğrencilerimize izlettirildi. Öğrencilerin farkındalıklarına katkı sağladığımız bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler...

Ock

Okulumuzda, psikolojik danışman Başak ÖZKAN tarafından El yıkama, Hijyen ve Diş Sağlığı seminerleri düzenlendi. Öğrenci velilerimiz ise okul içerisine asılan afişlerle ve öğretmenlerimiz tarafından konuyla ilgili bilgilendirildi.

Ock

Öğrencilerimiz derslerde günlük etkinliklerinin yanında EBA platformunu da kullanarak öğretim materyallerini çeşitlendiriyorlar. Ayrıca EBA üzerinden öğrenci ödevlendirmeleri yapan ya da öğrencilere yardımcı materyaller hazırlayarak sistemlerine yükleyen öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz.

Ock

FeTeMM atölyesi, öğrencilerin teorik bilgiyi uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürmesinin amaçlandığı alandır. Öğrencilerin, karşılaştıkları sorunları:

• Bilimsel bilgi,
  • Teknoloji,
  • Matematik,
  • Mühendislik vb. alanlarını kullanarak disiplinler arası yaklaşımla iş birliği içinde çözme becerilerini kazandıkları, problemlerin çözümü için tasarımlar yaptıkları ve bu tasarıları ürünlere dönüştürerek bütünsel bir bakış açısı kazandıkları atölyelerdir. Dünyada STEM olarak bilinen, ülkemizde fen, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin kısaltılmış şekli olan FeTeMM Atölyesi ile öğrenciler bu alanlarda uygulamalar yapabilmektedirler.

Ara

Okulumuz genelinde dokuztaş turnuvaları gerçekleştirildi. Öğrencilerin oynarken eğlendikleri, eğlenirken öğrendikleri bir oyun olan dokuztaş turnuvaları okulumuzda başladı. Oyunun kuralları ise çok basit.

*9 taş oyunu, iki kişilik bir oyundur. Oyuncuların her biri farklı renkte 9 adet taşa sahip olur.

*Oyuna kura ile başlanır. Herhangi bir rengin diğerine üstünlüğü yoktur.

*Oyun tahtası boş şekilde önce ortaya konur ve oyuncular 3 taşı yatay ya da dikey olarak yan yana koymaya çalışırlar. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise taşların çapraz olarak yan yana gelmesinin bir şey ifade etmemesidir.

*Yatay ya da dikey olarak 3 taşı yan yana koyan oyuncu, rakibin dilediği bir taşını alarak oyun platformunun dışına çıkarır. Eğer rakibiniz hali hazırda 3'lü bir set yaptıysa o seti bozamazsınız. Yani o 3'lüden taşı alıp oyun dışına çıkaramazsınız.

*Elinizdeki tüm taşları platforma koyduktan sonra oyun başka bir hal alıyor ve bu sefer de rakibinizin taşlarını azaltmaya çalışıyorsunuz. Oyun platformu üzerinde taşlarınızı bir birim olacak şekilde ileri geri ya da sağa ve sola hareket ettirebilirsiniz. Amaç yine 3'lü bir set ya da diğer bir adıyla kilit oluşturmaktır. Oluşturduğunuz her 3'lü set sonrası  rakibinizin bir taşını oyun dışına almaya hak kazanırsınız. Burada da yukarıda bahsettiğimiz kural geçerlidir rakibin hali hazırda 3'lü bir seti varsa onu bozamazsınız.

*Gelelim oyunun en önemli kurallarından birine. Eğer oyunculardan birinin 3 taşı kalırsa artık istediği taşı istediği yere koymaya hak kazanır. Yani sadece bir birim ilerletme kuralı geçerliliğini yitirir. Ama bu durumun sadece 3 taş kaldığında yaşanabileceğini vurgulayalım.

*Son olarak 2 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder.

Ara

Okulumuz ile Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği arasında yapılan işbirliği neticesinde okulumuzdan 24 öğrencinin gönüllü katılımıyla enstrüman ve halk oyunları çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda dernek yöneticileri okulumuzu ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ettiler. Öğrencilerimiz ise sağlanan bu destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.  Katılmak isteyen öğrencilerimizin ise sınıf rehber öğretmenlerine başvurmaları yeterli oluyor.

Ara

"Şehrimiz Tekirdağ" isimli kitabımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Ara

Okulumuzda öğretmenler günü kapsamında çeşitli kutlamalar gerçekleştirildi. Birçok etkinliğin arasında dikkat çeken bazıları ise şunlar oldu: Aday öğretmenliği kaldırılan Yusuf Korkmaz öğretmenimiz öğretmenlik meslek yeminlerini etti. Songül Pamuk öğretmenimiz ise sınıflarına Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü davet ederek anlamlı dakikaların yaşanmasına vesile oldu. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Ara

Okulumuz tarafından öğrencilerin başarılarını artırmaya yönelik eylem planı hazırlanmıştır.

Ara

Okulumuzda bağımlılıkla mücadele kapsamında psikolojik danışman Başak ÖZKAN tarafından öğrencilere yönelik eğitimler yapılmıştır.

Ara

Öğrencilerde medeniyet bilinci oluşturma amacıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi sanal turu yapıldı.

Ara

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında okulumuz bahçesindeki ağaçlar budanarak sağlıklı hale getirildi. Bu sayede hem ağaçlarımız hem de çevremiz güzelleşti. Desteklerinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda kazanılan başarıların sembolleri olan kupa ve madalyalar sergileniyor.

Ara

Okul koridorlarımız ve derslik kapılarına eğitsel içerikli görseller asıldı. Bu görsellerin eklenmesiyle birlikte koridorlarımız da sınıflarımız kadar renklendi. Eğitimin yalnızca sınıf içerisinde olmadığını vurgulama amacı taşıyan bu çalışma öğrencilerde ilgi ile karşılandı.